Др. Јоксимовић Гојко






Рођен у Беранама 09. новембра 1967. године. Отац Миодраг - Мијо Јоксимовић, дипл. правник, мајка Драгица рођена Дабетић, учитељица. Након завршене Беранске гимназије 1986. године у којој стиче широко опште образовање којим се и данас поноси и служење војног рока 1986/87. године уписује се на Електротехнички факултет у Подгорици. Дипломира први у генерацији новембра 1991. а од маја 1992. почиње да ради на истом факултету као стручни сарадник. Магистрирао је у јануару 1995. године одбранивши магистарску тезу „Оптимизација рада двострано напајаног индукционог генератора са промјењивим бројем париполова“. Након магистратуре и избора у звање асистента на Катедри за електричне машине, два пута борави на стручном усавршавању на Deparment of Engineering. University of Aberdeen, Scotland, Greet Britain (од априла 1997. до августа исте године и од фебруара 1998. до јануара 1999.).
Истраживања у области праћења стања и дијагностике кварова индукционих машина проведена на поменутом Универзитету резултирају публиковањем неколико радова у најпознатијим међународним часописима. Докторску дисертацију насталу као резултат поменутих истраживања, под називом „Анализа и симулација кварова кавезног индукционог мотора моделом многоструко спрегнутих кола“ одбранио је на Универзитету Црне Горе јануара 2000. године, под менторством Проф. др Момира Ђуровића. У звање доцента Универзитета Црне Горе на предметима Основе електротехнике I и Основе електротехнике II на Електротехничком факултету у Подгорици, бирање маја 2001. године у звање доцента добија престижну стипендију - њемачке фондације Aleksander  von Humboldt. На осно ву ове стипендије 2001/02 школску годину проводи на постдокторском усавршавању на једном од наjпознатијих њемачких техничких универзитета, technischv UniversitatDarmastadt, Insttut fur Elektrische Energiwandlung. У звање ванредног професора Универзитета Црне Горе, у коме је и данас, биран је 2006.
Аутор је једне монографије, једног универзитетског уџбеника, коаутор три универзитетска и аутор више скрипти које студенти ЕТФ-а користе у настави. Објавио је тридесетак научних радова. Седам радова му је публиковано у престижним међународним научним часописима из електротехнике:  IЕЕЕ Transactionson Energy Conersion, IEEE Transaction on Industrial Electronics, IEEE power Engineering Lauers, Archiv fur Elektrotechnik, Iee Poccedings – Electric Power Applications. Радови су му цитирани више од тридесет пута у међународним научним часописима. На десетој интернационалној конференцији ЕРЕ - РЕМС одржаној 2002. године у Дубровнику, предсједавао је сесијом Diagnostics ofinduetion motors. Рецензент је у међународним часописима IЕЕ Ttansactions on Energy Conversion, IEEE Transactions on Industrial Electronics I IEEE Transactions on Power Delivery. Члан је IЕЕЕ од 1999. године. Члан је Инжењерске коморе Црне Горе. Говори и пише енглески и њемачки а служи се и руским језиком. Од 2002. године је продекан на Електротехничком факултету у Подгорици. Ожењен је и отац три сина.








Повратак на ПОЧЕТАК                                                                         Повратак на " ДОКТОРИ НАУКА ИЗ ВАСОЈЕВИЋИМА "                                                                      Повратак на "О ВАСОЈЕВИЋИМА"

Нема коментара:

Постави коментар