Проф. др Ивановић Чедомир








Проф. др Чедомир С. Ивановић, рођен је у Слатини, испод Комова, општина Андријевица, Црна Гора 21. јуна 1954. године од оца Станоја и мајке Видре. Основну школу завршио је у Слатини и Андријевици, а средњу електро смер у Беранама (Иванграду) 1974. године. Родитељи су га школовали под веома тешким материјалним условима. После завршене средње школе одлази за Србију (Београд) где уписује и завршава у редовном року Вишу педагошку школу, техничко-инфоматички смер 1977. године. У Београду га подржава и школује његов стриц Гојко Ивановић, на чему му је веома захвалан. Након завршене Више педагошке школе, одлази на одслужење војног рока у Сенту, затим у Београд, а потом се запошљава као наставник у ОШ „20 Октобар“ на Новом Београду. Стручни испит за рад у образовању положио је 1979. године. Жељан наука и знања доктор Ивановић уз рад, ванредно, уписује Факултет Народне одбране у Београду и то прву годину студија и завшава га у редовном року 1982. године. После завршеног факултета прелази да ради у гимназију „Свети Сава“ у Београду као професор Одбране и заштите све до 1996. године. Као успешан гимназијски професор, Министарство Републике Србије му додјељује 1984. године Златну плакету за постигнуте резултате његових ученика на свим нивоима такмичења. У том временском интервалу доктор Ивановић је два мандата био секретар удружења професора одбране и заштите Републике Србије, а један мандат председник. На предлог председништва удружења 1989. године додељена му је Сребрна плакета. Професор Ивановић је објавио преко тридесет стручних и других педагошких радова у тада водећим публикациј ама, часописима и другим писаним медијима.
Коаутор је два уџбеника „Одбрана и заштита“ за трећи и четврти разред средњих школа које је одобрило Министарство просвете Републике Србије у издању завода за уџбенике и наставна средства у Београду школских 1990/91. год. први и 1991/92. други уџбеник. Четири пута био је учесник „округлих столова“ и ТВ емисија у вези са проблематиком реформе обезбеђења и безбедности ученика основношколског и средњошколског узраста. Два мандата (1997 - 2003) био је директор основне школе „Филип Филиповић“ у Београду. У том временском интервалу школа је остварила добре резултате. После дипломске (магистарске) студије, проф. Ивановић уписао је и завршио на факултету Цивилне одбране у Београду, где је и одбранио магистарску тезу под насловом „Патриотизам ученика основне школе у савременој концепцији цивилне одбране“ 2002. године. На Институту за Менаџмент Факултета Организационих наука у Београду 2002. год. стекао је Сертификат „Менаџмент у образовању“.
На Факултету безбедности у Београду 2008. године докторирао је на тему „Безбедоносна култура ученика основних и средњих школа у заштити од потенцијалних опасности“ и стекао научно звање доктор одбране безбедности заштите. Уз сагласност Министарства просвете Републике Србије др Ивановић је у оквир своје дисертације извршио опсежно како теоријско тако и емпиријско истражиање у Образовно-васпитном систему Републике Србије и дао потпуно нови модел развоја безбедоносне културе ученика основно- школског и средњошколског узраста и стварања неризичног ахмбијента безбедне школе. У вези са тим добио је Признање од Generation Europe Foundation Chaussee St.Piree,123B/1040 Brusseles Belgium, Europeen Communities 2009.год. Резултати истраживања објављени су у Европском дневнику 2009. год. Сада је запослен на правном факултету Универзитета у Новом Пазару са седиштем у Београду и предаје предмет: Основи криминалистике и превенције криминалистике. Доктор Ивановић, живи са породицом у Београду. Од породице има сина Александра, дипломираног менанџера интернационалног менаџмента запосленог у корпорацији “Соса - Соlа“.











Повратак на ПОЧЕТАК                                                                         Повратак на " ДОКТОРИ НАУКА ИЗ ВАСОЈЕВИЋИМА "                                                                      Повратак на "О ВАСОЈЕВИЋИМА"

Нема коментара:

Постави коментар