Др. Јелић Зоран





Рођен је 1935. године у Београду, гдје је завршио фолозофски и правни факултет. Судијски испит положио је 1967. године. Магистрирао је и докторирао на Правном факултету у Београду.
Радио је као судија Општинског суда у Ковину (Банат), затим на пословима правно-меторолошке обраде прописа у Секретаријату Савезног извршног вијећа за законодавне и правне послове и Савезном комитету за законодавство, а од 1989. до 1992. године био директор Савезног завода за унапређење управе. До средине 1998. године налазио се на дужности савезног саветника у Генералном секретаријату Савезне владе, када је пензионисан. Једно време обављао је и функцију подсекретара у Савезном секретаријату за правосуђе и управу и генералног секретара Југословенског савеза удружења за управне науке и праксу, а био је и ангажован у својству члана (по позиву) Правног савета Савезне владе и као председник Испитне комисије Савезног министарства правде за стручни испит приправника и запослених у савезним органима управе.
Неколико година био је члан Уређивачког колегијума часописа „Економика предузетништва“, а сада је стручни консултант Издавачког предузећа „Економика“ из Београда. Објавио је низ научно-стручних радова из области права, посебно управиог процесног права, књиге „Основи нормативне технике“ (1986), „Актуелна питања правне политике у Савезној Републици Југославији“ (1995) и „Правна мисао на раскршћу“ (1998), као и огледе о Келзену и Мерклу (на српском и енглеском језику).
Непосредно је учествовао у изради предлога више систематских закона из надлежности Социјалистичке Федеративне Републике Југославије и Савеза Републике Југославије, између осталог и у припреми постојећег Закона о општем управном поступку.








Повратак на ПОЧЕТАК                                                                         Повратак на " ДОКТОРИ НАУКА ИЗ ВАСОЈЕВИЋИМА "                                                                      Повратак на "О ВАСОЈЕВИЋИМА"

Нема коментара:

Постави коментар