Родослов ЛАБОВИЋА



Родослов  ЛАБОВИЋА

( Огранак ПЛАНИЋА ) - Краље




Потомци Петра Вучићева и његове жене Плане се у братству Лабовића и код Краљана препознају као Планићи. вријеме у коме је Петар живио знамо по суровој борби за опстанак како са Турцима и Арбанашким племенима, тако и по не ријетком међусобном сукобу завађених Српских племена.
Тако Петар заједно са Дуром Мирчићем гине на Љубану од Вујисића из Прекобрђа на мјесту ђе му се и сад налази гроб ( на бјелези ). остају му два сина Радош са тринаест и Радуле са једанаест година. На мјесту ђе се и сад налазе куће и имања потомака Радула Петрова била је једна повелика њива коју њих двојица ору следећег пролећа. њихова мајка Плана видјевши шта раде прилази и испред њих у бразду забада преслицу говорећу: „знате орат а не знате оца осветит „ овај чин је значио прекор и клетву.
Сазнавши да Морачки хајдуци преко планина из Бихора ћерају плијен, Милош Перов Лабовић поведе Радоша и Радула у Јеловицу  ( на мјесто ђе је сад раскрсница изнад хотела ) и из засједе убију Петровог убицу. Мислећи да је у засједи већи број људи Морачани побјегну, а њих тројица приђу убијеноме и Радош му одсијече главу.













Повратак на ПОЧЕТАК                                                                                                             Повратак на " РОДОСЛОВИ "

3 коментара:

  1. Rodoslov ima par grešaka koje sam ja primetio. Naime posle Radovana (1906-1992) na levu stranu je upisan Milo, a trebe Lazo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Родослов Лабовића сам радио на молбу Радомира Лабовића како ми га је он доставио по неким његовим подацима а за његову потребу контактират ћу га па ће бити исправљено

      Избриши
  2. Onda skroz levo posle Milovana Momčilova deca su Bojan i Saša a ne Dimitrijeva

    ОдговориИзбриши